WATERSTRAALSNIJDEN / WATERSNIJDEN

Wij snijden met waterstraaltechnieken praktisch alle materialen via onze CNC gestuurde machines, waardoor een zeer grote vormvrijheid mogelijk is. De grote voordelen van het watersnijden is dat er geen spanning op het te snijden materiaal komt te staan. Er is ook geen warmteoverdracht op het materiaal, het is een koud proces.

Hoe werkt het snijden met waterstralen

Dit milieu vriendelijk proces maakt het mogelijk ook zeer harde materialen tot grote dikte te snijden. Maar ook in superdunne materialen vindt geen vervorming plaats. Met een werkdruk, oplopend tot 4000 bar wordt water gecomprimeerd en door een spuitmond geperst. In de mengkamer wordt granaatzand toegevoegd. Onze waterjets kunnen een plaatformaat aan van maximaal 2 x 3 meter.

Mogelijkheden waterstraalsnijden / watersnijden met onze machines

De grote machine bevat 2 assen en 4 snij-voorrichtingen en heeft een werkoppervlakte van 2 x 3 meter. Deze machine wordt hoofdzakelijk ingezet voor serie-productie.
Dat betekent dat bij onderdelen met een doorsnede tot maximaal 500mm, 4stuks tegelijk worden gesneden. Dat is niet alleen sneller in de productie, maar ook voordelig voor de klant.

De kleine machine bevat 1 as en 2 snij-voorrichtingen en heeft een werkoppervlakte van 1,5 x 3 meter. Deze machine wordt hoofdzakelijk ingezet voor stuk-productie.

Onze machine kan worden uitgerust met een hoogtesensor. Dat betekent dat ook materiaal met variabele hoogte (bijvoorbeeld golfplaat) gesneden kan worden.

Wij produceren in hoofdzaak voor de metaalverwerkende industrie.

Hoe garanderen wij onze snelle levering?

De bedrijven in de regio hebben ons gevonden. Daarom hebben wij aluminium, RVS en staal in diktes van 1 tot 50mm in voorraad genomen om een snelle levering te kunnen garanderen.

                  

LASERSNIJDEN

Lasersnijden is bij het snijden van metaal een voordelig alternatief, bij serieproductie.

De laser kan ook de meest complexe ...

Lees verder..

Deel op Social Media