Waterstraalsnijden Roest Vast Staal (RVS of Edelstaal) -  aluminium - messing - staal

Waterstraalsnijden is een optimaal snijproces voor onder meer metalen waaronder natuurlijk ook edelstaal / RVS, gewoon staal, messing, aluminium en ga zo maar door. Welk staal of metaal u ook bewerkt wil hebben of in een bijzondere vorm; met onze waterstraalsnijmachines is het mogelijk. Vooral bij gecompliceerde contouren worden de voordelen van de waterstraalsnijtechniek bij RVS en dergelijke gebruikt.

Aangezien er niet wordt verwarmd en koud snijden door middel van water wordt gebruikt, zijn er geen door warmte beïnvloede zones die het RVS of ander staal verharden of broos maken.

Wat zijn voordelen van waterstraalsnijden van RVS , messing en aluminium?

  • een vrijwel braamloze snede
  • de snede is van constante, hoge kwaliteit.
  • geen vervorming of verkleuring.
  • doordat er niet verwarmt wordt, blijven de eigenschappen van het (edel)staal overal gelijk
  • Waterstraalsnijden van edelstaal is niet chemisch waardoor er tijdens het snijproces geen giftige dampen ontstaan (zoals bij lasersnijden wel het geval is)

Door de hierboven genoemde voordelen wordt het waterstraal snijden van RVS en andere metalen in alle mogelijk te bedenken toepassingen gebruikt. Zowel voor industriële toepassingen als in kunstvormen krijgen wij daarom regelmatig verzoeken voor het waterstaalsnijden van (edel)metalen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Wat uw wensen ook zijn; door onze jarenlange ervaring vinden wij samen met u de juiste oplossing en leveren werk op maat. Neem gerust contact op of maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Weet u al wat u wilt? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

                  

Deel op Social Media
Uniek design met onze techniek:

HENRI'S ART DESIGN STUDIO
www.artdesignstudio.nl